+36702908693 ajanlat@lomtalanul.hu

Átalakul a hulladék kezelés és szállítás, ezáltal a lomtalanítás is. Nem csak Budapesten, de az országban mindenütt.

2016. április 1-től az állam hatáskörébe kerül a közszolgáltatási díjak beszedése és a kintlévőségek kezelése is. Megszűnik tehát a jelenlegi díjbeszedő-rendszer. A 2016. január 20-án megalapított Nem­zeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (röviden: NHKV) megbízott partneri a helyi önkormányzatok és/vagy szolgáltatók lesznek/maradnak. A jogszabály tervezetek elfogadásával április 1-től életbe lépnek a változások, de a megvalósításra vonatkozó részletekről a közszolgáltatók még nem kaptak tájékoztatást (pl: mennyit fognak visszaosztani a közszolgáltatási feladat ellátásáért, milyen rendszerességgel stb.)

Budapest Lomtalanítás

Lomtalanítás, lomtalanítás ingyen

Minden szolgáltató és önkormányzat (a Budapesti FKF is) köteles az NHKV-val együttműködni, azokat a hulladékgazdálkodással kap­csolatos adatokat átadni, amelyek az NHKV feladatkörének gyakorlásához szükségesek. Így az NHKV-hez átkerülnek a számlázással, díjbeszedéssel, valamint a díjhátralék-kezeléssel kapcsolatos személyes adatok is. A személyes adatokat az NHKV az érintettnek a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettsége megszűnéséig, a közszolgáltatással összefüggő díjhátralék esetén annak kifizetéséig, behajtásáig vagy törléséig kezelheti. A változásokból adódóan az esetleges számlareklamációkkal, számlázással, hátralékkezeléssel kapcsolatban április 1-től az NHKV-t kell majd keresni.

A közszolgáltatóknak visszajuttatandó szolgáltatási díjat, a díjalkalmazási feltételeket, a díjmegfizetés rendjét és a közszolgáltatási díj felosztásának elvét, valamint díjhátralék kezelésére vonatkozó és egyéb zökkenőmentes feladatellátáshoz szükséges részletek szabályozását, miniszteri rendelet fogja tartalmazni. E miniszteri rendelet elfogadására, sőt még a tervezet elkészítésére mindezidáig nem került sor, az azzal kapcsolatos pontos részleteket a senki sem ismeri. Ami biztos, hogy Budapest város hulladékgazdálkodási közszolgáltatására nézve a helyi rendelet változni fog!

Ez meglehetősen nagy változást jelent a szemétszállításban tevékenykedő cégeknek, így a lomtalanításra nézve is. Most megint nem lehet majd tudni, hogy mikor lesznek a helyi lomtalanítások és vajon megtartja-e az új Nem­zeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. az évenkénti egyszeri ingyenes lomtalanítás továbbra is.Budapest Lomok 2016

Ez a változás ugyanakkor érinti a korábbi lomtalanítás -ra vonatkozó törvénymódosítást is, miszerint a “a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek, így aki ezekből eltulajdonít, az lopást követ el.” Mert ha a szolgáltató ezután az NHKV lesz, akkor a kipakolt lomok már az ő tulajdonukba kerülnek. Most tekintsünk el attól az apróságtól, hogy egyáltalán nem jogszerű (vagyis nem jogállamszerű) egy ilyen rendelkezés. Ettől függetlenül a tény továbbra is tény marad, nem lehet lomizni Budapesten, mert az lopásnak minősül.

Természetesen továbbra is jogszerűtlen a nem kijelölt időben, vagy nem a kijelölt helyre kipakolni, mint ahogyan meg nem engedett anyagokat tárgyakat sem tehet ki senki. Ha szeretné elkerülni az akár 300.000 Ft -os bírságot és “karosszékből” szeretne lomtalanítani, akkor mindenképpen velünk jár a legjobban továbbra is.

Lomtalanítás Budapest, Pest megye 2016:
+3670 290 86 93

Ne vesztegesse az idejét, vegye fel velünk a kapcsolatot most!

Az űrlapon megadott információkat csak mi látjuk. Az adatokat semmilyen formában nem tároljuk, és használjuk fel az Ön megkeresését követően!

  Az Ön megkeresésének típusa (kötelező)

  Az Ön neve (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Email cím (nem kötelező)

  A lomtalanítás tervezett helyszinének címe (nem kötelező)

  Megjegyzés (nem kötelező)


  Call Now ButtonHívjon Most!