Lomtalanítás 70/290-8693

lomtalanítás ingyen

Ingyenes lesz-e az ingyenes lakossági lomtalanítás?

2 min read
A Fővárosi Közterület-fenntáró (FKF) Zrt átalakítását tervezi a lakossági (évi egyszeri ingyenes) lomtalanításnak. A várható változás legfontosabb része az lesz, hogy az eddigi területenként (egyszerre, egyidőben egy adott területen) történő lakossági lomtalanitás helyett a bécsi példát követve , a társas házak “megrendelésére” az FKF kihelyez egy adott helyen , előre egyeztetett időben egy konténert a megrendelő társasháznál majd [...]
  • A Fővárosi Közterület-fenntáró (FKF) Zrt átalakítását tervezi a lakossági (évi egyszeri ingyenes) lomtalanításnak.

  • A várható változás legfontosabb része az lesz, hogy az eddigi területenként (egyszerre, egyidőben egy adott területen) történő lakossági lomtalanitás helyett a bécsi példát követve , a társas házak “megrendelésére” az FKF kihelyez egy adott helyen , előre egyeztetett időben egy konténert a megrendelő társasháznál majd azt rövid határidőnbelül elszállítja . A sok kellemetlenséget okozó (ott föztek, ott végezték a guberálok a “dolgukat” a kupacok helyén) közegészségügyileg is aggályos guberálok tehát nem fogják tudni, hol és mikor lesz lomtalanítás.

  • Tehát gondot sem okoznak majd.

  • Ami ennél lényegesebb a lakosságot tekintve az az, hogy az  FKF  ”szándéka” szerint a konténer-rendelős lomtalanitás nem fog többe kerülni. Ugyanis fontos tudni, hogy eddig sem volt ingyenes a lakossági lomtalanitás, csak a társasházak szemétdíjjába bele volt építve  . Külön nem kellet érte fizetni , de a szemétdíj tartalmazta. Na most ezt a “szándék” ellenére is nagyon-nagyon valószínű, hogy fizetősé teszi a FKF.

  • Így vagy úgy de a lomtalanitásárt fizetni kell majd.

  • Erről nyíltan nem beszélnek az illetékesek, szándékról beszélnek, aztán majd amikor a fizetés ideje eljön, hát megvonják a vállukat, sajnos szándékunk ellenére igy alakult. Ezt már ismerjük.

  • Az új lomtalanítási tervhez még a fővárosi közgyülésnek rendeleteket kell módosítani, de a hulladék törvénnyel a kormány is foglalkozik.

  •  Tehát a szemét kérdést nem lehet a szemétdombra dobni.
Call Now ButtonHívjon Most!